peroterompet

My photo
makan makan makan ! as known as PEROTEROMPET . awok tak handal berbahasa INGGERIS . tp awok mencoba sedayanya HAHA.

Sunday, June 19, 2011

A guy that i called "ABAH"

Assalamualaikum
kali ni nak buat entry about ABAH. mungkin semua tak tahu, yg ak dgn bapak ak tak rapat. Ye , kami sgt tidak lah rapat. Dah mcm keluarga angkat. haha. ak pon tak tahu ape sebenarnya punca ak tak rapat dgn bapak ak. mungkin sebab lain jantina. ! eh tak jugak kan. std lah tuh. emp.

sebenarnya ak kat sini nak buat entry nie harap sgt bapak ak boleh baca and paham ape g terbuku dalam hati ak selama sembilan belas tahun ak hidup kat dunia nie
_______________________________________

Abah, adik nak abah tahu yg adik memang sygkan abah. Adik tahu adik byk buat salah dgn abah . Adik tahu abah byk sgt sabar dgn adik dgn perangai adik yg tak habis habis menyusahkan abah. Seingat adik sejak adik gaduh dgn abah sebelas belas tahun yg lalu. Lame kn bah. lame sgt. Sejak malam tuh abah kurang cakap dgn adik. Kurang kapurkan kasut sekolah adik . Kurang belikan adik pisang goreng time balik sekolah . semua kurang. Paling adik sentap abah selalu bandingkan adik dgn mira. tape , adik tak kesah. adik terima sebab mira kakak adik. adik sayang sgt kat mira. adik bagi semua ape yg adik ade dekat mira. adik tak pernah berkira dgn dia. Sampai lah time adik form3. adik nak trial pmr masa tuh. Abah sakit jantung.Abah dapat heart attack tahap 3 which is tahap paling maksima seorang manusia. Tapi abah kuat. Abah pun jalani pemedahan by past jantung . Lepas je adik habis paper sejarah adik ingat lagi adik terus kemas barang then pergi IJN tgk abah terbaring. Abah , adik lemah tgk abah mcm tuh. Kami semua lemah abah. tp abah kuat. Abah cube sembunyi sedih, sakit semua. tpi kami tahu ape abah rase . Adik bagi abah epal, tapi abh tanak kn, mira bg epal abah ambik .Bah, kenape abah kejam dgn adik. adik dah mintak maaf bah . kenape abah still tamao lupekan kisah lame tuh. Adik nie bukan ank abah ke bah. ? kenape bah ? . memang. adik tulis nie dgn airmata adik . tapi airmata adik nie takan boleh ganti kasih syg sorang bapa .sgt berharga bg adik. adik nak abah pelok adik mcm dulu bah. ! adik rindu abah sikat rmbut adik time adik lepas main lari lari dgn diana . Haha. adik rindu tuh semua bah. !!!! emmm. tape bah. adik tahu. n adik pujok diri adik utk terima semuanye. Adik tak salahkan abah sepenuhnye. Adik ngaku adik memang byk gilalah buat dosa dgn abah. Adik byk langgar ckp abah, adik byk lawan cakap abah,adik byk kutuk abah belakang n depan depan pun pernah bah. Haha. tapi adik tak pernah mintak abah ape ape. tak pernah bah. duit belanja pun adik sendiri keluarkan. emp. tape. adik faham. abah penat. abah byk lagi nak byar itu ini. tape bah. adik tahu. tapi sape nak bela adik bah. siape ? nak mintak duit beli baju pun adik tak pernah mintak abah. semua org dlm family tak peduli adik. semua.! adik sedih , adik sorang2 je selama nie bah. kenape ? adik tak pernah mintak sbb adik tahu tak kn dapat ape yg adik mintak tuh. adik tahu bah . tape la bah. kalau lah abah bace semua nie. baru abah tahu yg adik sesungguhnya memang sayang and cinta dekat abah. sbb tanpa abah, adik tiada kat dunia ni and tgk dunia nie memang luas bah. mcm mcm adik lalui. adik sekarang dah masuk kolej. adik jnj dgn abah adik nk belajar dgn cemerlang. biar semua tgk adik ni nmpak je byk main tapi adik boleh bg segulung ijazah kat mak abah satu hari nnt yg mungkin semua tak pernah terfikir kn. HAHA.ok la bah. adik dah byk sgt merepek kat sini. tapi ape yg adik merepekkan ini adalah luahan kisah sebenar ape yg terjadi antara kita bah. adik sayang abah saje. adik ade sorang je abah yg adik cinta. adik tade abah lain. n org lain tak boleh gnti tmpat abah. tuh sumpah adik. ye bah, adik cemburu sgt tgk org lain dgn ayah ayah diorang. kawan kawan adik semua rapat dgn ayah diorang bah. diorang semua pernah sembang dgn ayah dorang pasal hal peribadi, sembang dgn ayah diorang pasal raya,hadiah birthday,haha. mcm pelik je kan... tapi adik tak dapat macam tuh punye perhatian. sedih kan bah.tape , adik tak salah kan abah. salah adik sbb adik tak mmpu buat abah senyum lagi. tape la bah. adik kira nasib baik sgt kan bah . sebab adik ade abah lagi. kawan adik yg dah kehilangan ayah diorang lagi sedih. tak dapat lihat ayah diorang lagi kat dunia nie. Abah, adik merayu sgt adik tak nak mcm tuh. adik nak abah selamanya, biar adik pergi dulu jgn abah pergi dulu bah. abah, adik nak abah tahu. yg adik jnj bila adik dah kerja,kahwin. adik nak abah stay dgn adik. mak pun same lah bah oi .haha. ok ? ok bah. seronok tgk abah senyum ! sayang abah ! k la bah. adik dah byk mengarut sgt nie. adik mampu doa demi kesihatan abah kat dunia n akhirat sana bah. ! last dari adik


ADIK SAYANG SANGAT SANGAT DEKAT ABAH ! 
Abah dengar tak adik jerit kuat kuat nie ?!

YOU ARE MY ONE IN A MILLION ABAH IN THE WORLD !


Much much love from me for both precious person in my ever life. 
Thank you Allah !

Assalamualaikum
Peace !





5 comments:

nurul nadia nasir said...

woi fiza..ohh sentap hati mak nokss bce entry nehh..nangess wehh!grrr tisu plz!hihi neway be strong sayang.. :)

fizamansiperoterompet said...

rock rock wa nie kekadang layan jiwang beb HAHAH. GCB BETOL hahah

sopy pelangi said...

wohh hati aku mcm kene ragut doh macam kambing ragut rumput .sedih sedih .kau sabar lah banyak ,doa la bia abah terbukak hati and maaf kan kau .aku tahu kau anak yang baik .apa apa pun bapak mana tak sayang anak kan ?ingat tuh je .kiteorang ade je kat sisi kau <3

nurul nadia nasir said...

setuju dengan sopyyy!uwaa nanges lagi hihi..

fizamansiperoterompet said...

hahaha. poyo je lebih kome . haha. terima kasih. dah la. jgn kutok .malu ! eheh