peroterompet

My photo
makan makan makan ! as known as PEROTEROMPET . awok tak handal berbahasa INGGERIS . tp awok mencoba sedayanya HAHA.

Monday, August 1, 2011

Dugaan Malam 1 Ramadhan :'')

Assalamualaikum . 
dugaan demi dugaan yg ak alami malam nie. kenapa Ya Allah ? .adakah ak salah seorang insan yg terpilih mendapat ujian dari MU Ya Allah . ak redha dgn semua ujian nie . .? even bukan ak yg alami semua ini tapi ak tetap redha n doa yg terbaik utk semua .

bermula dgn sorang housemate ak... ak , minah n atin dekat kuala kangsar sedang menikmati laksa kk yg tak seberape tuh , then call Nadia   die kate die kat RUMAH SEWA SORANG SORANG . lepas tuh , kami pon kelam kabut balik ipoh. haha. memang klaka . tapi hati susah memikirkan die sorang sorang tgu dekat luar n kunci tade . sgt tragisss HAHA . ok . lepas smpai IPOH ,kitorang gerak g tesco sbb nak beli barang ayah minah. dan sgt byk HAHA.

tetibe, sopy dapat phone call dari ain . . ain ade call ak tapi ak tak dengar . damn gila. ain bgtahu dekat sopy yg mak die skrg hanya ada peluang utk hidup 50-50 . antara koma selama lamanya ataupun pergi utk selama lamanya. bapak sedih. ! ak dgn kawan kawan terus gerak g rumah die. . tgk die menangis je. bapak die pon sedih . ak tahu. melalui mata seorang suami yg sgt sygkan isteri die. tak sanggup tgk isteri yg selama ni ceria , gmbira. tetiba terlantar di katil hospital..

kepada ain . . ak n semua kawan kawan mendoakn yg terbaik utk kau. kuatkan semangat kau . memang. semua org boleh kata saje, yg hadapinye kau dgn keluarga. ak pasti, mak kau mesti tanak tgk anak anak die sedih. kau sbgai kak long kena kuat ain. jgn lemah. jgn bagi syaitan menghasut kau supaya lemah. bulan ramadhan ni kau kena byk lagi dekat kan diri kau dgn famly dgn Allah. ak pasti  Allah ada n akn sentiasa tolong manusia yg dlm kesusahan ujianNYA . n egt satu lagi ak selalu pesan , Allah takan bagi ujian yg lebih dari kemampuan seseorang manusia di dunia ini .

kami sempat melawat mak ain la jugak . tgk mak die tgh tido kan. then kami pon memecut ke medan gopeng , sbb nak ambik bella pulak . die duk kl. bus nye lmbat so kami decide tgu die dekat jmbatan tersergam indah . . bermula la adegan babak ketiga . ting ting ting hahaha . dalam kereta tuh atin duk mengernag kesakitan pulak dah., . gastrik die menyerang tiba tiba. . kami dah mula dapat rasakna something tak kena. then pukul 12 : 18 am , bella tiba . dgn muka pucat .  !and . masuk je kereta , bella berkata  " tolong carik pam bella jap " haaaaa. tudiaaa . bella semput . sopy n atin yg tgh saket saket tuh pun selongkar lah bag bella. tgk tgk tade. nadia ushaa boot blkang, pon tade. last last. ak sentap bag ak tonggang semua ada. finally , jumpe inhaler die. nyaris siottt. na pitam dah budak tuh. aduhhhh. then . . .

AKU PON SPEED UP KERETA PERGI HOSPITAL ! sbb atin dah tak tahan . naahhhh. tunggu macam na sewel dah semua. smpai hosptal tuh dah jadi tmpat kami shopping roti sbb lapaq . ! byg kan dari pukul 12:45am smpai 02:27am  .nama atin tak jugak diorang panggil. hadoi. ak dah tersenggok senggok nunggu. alih alih. atin pon dah ok sikit. last last kitorang blah cm tuh je. pergi mampas hospital panggil buat mati. gila la. ade brother tuh dukung anak die saket terus blah . ASAL LA ! hospital kerajaan memang lambat ! lembab dan sgt tidak bertanggungjawab ke atas pesakit pesakit yg ada. smpai bila keadaan mcm nie nk dibiarkan. aduh. sedih sedih hahaha .

ok la. cukup cukup la ape yg terjadi pada kawan kawan ak. Ya Allah , permudahkan lah segala urusan kami ini Ya Allah . Sesungguhnya Kau Maha Pencipta , Kau juga lah Maha Melindungi .


 assalamualaikum
peace




3 comments:

nurul nadia nasir said...

huhuhu dugaan dugann :)

sopy pelangi said...

ada sebab kita dapat dugaan malam tuh .mandi bunga banyak banyak .haha

fizamansiperoterompet said...

nnt kite pergi mandi bunge ramai ramai. bawak qaseh n bebear sekali haha